UK.Boris Johnson a facut anuntul,Romania trece pe verde:”Incepand de maine,romanii scapa de izolare”

Românii nu vor mai face izolare la intrare în Anglia, începând din această săptămână. Guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor pe 4 august. Pasagerii care provin din țări verzi nu trebuie să se izoleze, iar cei complet vaccinați evită și carantina dacă se întorc dintr-o țară din lista portocalie. Guvernul britanic a anunțat că este din ce în ce mai sigur că mai multe țări vor deveni verzi la revizuirea aceasta.

Călătorilor din UE și SUA vor avea posibilitatea să renunțe la izolare atunci când vor ajunge în Marea Britanie săptămâna aceasta.

Ministrul de externe britanic a sugerat că mai multe țări ar putea beneficia în curând de acorduri similare. Nu se va aplica Franței, care rămâne pe lista de supraveghere „portocalie plus”.

S-a declarat că urmează să fie adăugate pe lista verde țări precum Austria, Bosnia și Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută. Totodată, guvernul britanic a anunțat noile reguli de călătorie din România spre Anglia, valabile de astăzi, 2 august.

La sosirea din țări de pe lista portocalie/ amber (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu un vaccin autorizat în UE, în UK sau SUA (cu doua doze și după trecerea a 14 zile de la efectuarea celei de-a doua).

Unii oameni de știință au avertizat că redeschiderea granițelor pentru călătorii riscă să aducă noi variante în Marea Britanie.

Guvernul britanic a anunțat într-o conferință de presă noile reguli de la frontierele Angliei, care intră în vigoare de mâine, 4 august de la ora 04:00

Guvernul britanic a actualizat în urma noilor date regulile de la frontiere, dar a și anunțat actualizarea listelor tip semafor pe 4 august. Schimbările care au loc de mâine la intrarea în Anglia:

La sosirea din țări de pe lista portocalie/ amber (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu un vaccin autorizat în UE, în UK sau SUA (cu doua doze și după trecerea a 14 zile de la efectuarea celei de-a doua).

Vor fi exceptați de la carantină și copiii minori în vârstă de pana la 18 ani);

  • Să prezinte un test Covid (cu excepția copiilor sub 10 ani); Detalii aici.
  • Să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, formularul de localizare (”Passenger Locator Form”).
  • Să rezerve și să achite costul unui test Covid pe care trebuie să il efectueze în a doua zi de la sosire. (copiii sub 4 ani sunt exceptați).

De asemenea, românii vor scăpa de izolare la intrare în Anglia, deoarece guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor.Ministrul de externe, Dominic Raab, a spus în această dimineață că este „din ce în ce mai pozitiv” că mai multe țări vor deveni verzi la revizuirea de săptămâna viitoare.

Pasagerii care provin din țări verzi nu trebuie să se izoleze, iar cei complet vaccinați evită și carantina dacă se întorc dintr-o țară din lista portocalie. Călătorilor din UE și SUA vor avea posibilitatea să renunțe la izolare atunci când vor ajunge în Marea Britanie săptămâna viitoare.

Ministrul de externe a sugerat că mai multe țări ar putea beneficia în curând de acorduri similare. Sunt vizate să fie adăugate pe lista verde țări precum Austria, Bosnia și Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută.

Vorbind la Sky News în această dimineață, Dominic Raab a spus: „Cred că personal simt impulsul care este unul pozitiv.„Am făcut tot ce a trebuit să facem pe plan intern, deoarece vedeți că alte țări ne ajung din urmă, dacă doriți, cred că suntem din ce în ce mai încrezători că mai multe țări vor merge fie pe lista portocalie, fie pe verde”.

Cu toate acestea, SUA le interzice încă britanicilor să călătorească din cauza fricii de noi variante. Unii oameni de știință au avertizat că redeschiderea granițelor pentru călătorii riscă să aducă noi variante în Marea Britanie. Secretarul pentru transporturi, Jim McMahon, a declarat:

„Sunt în pericol să continue acest lucru stabilind schimbări de politică, aplicându-se doar Angliei, fără datele științifice și criteriile de care avem nevoie pentru a ne asigura că nu vedem o altă variantă care să se desfășoare în țară și să afecteze efortul public britanic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *