UK.Boris Johnson a anuntat noul ajutor banesc pentru romanii din Regat incepand de astazi

Programul subvenționat de guvern este în valoare de 500 de milioane de lire pentru ajutorarea persoanelor care se vor confrunta cu o creștere a costurilor de trai în perioada imediat următoare. Guvernul britanic a anunțat că noul program de ajutor financiar va fi disponibil din noiembrie pentru populația Marii Britanii.

Săptămâna aceasta guvernul va anunța modul de aplicare pentru noile ajutoare de tip grant, valabile de la 1 noiembrie. Programul de subvenționare al salariilor pentru cei intrați în șomaj tehnic, cunoscut ca „furlough scheme”, s-a încheiat pe 1 octombrie, însă guvernul britanic a anunțat noi ajutoare pentru populație pentru perioada de iarnă.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu o creștere a costurilor de trai în perioada de iarnă care urmează.

The Household Support Grants, după cum este numit programul, va fi pus în aplicare de către autoritățile locale, începând din octombrie, și își propune să ajute gospodăriile vulnerabile cu acoperirea unei părți din costurile legate de hrană, îmbrăcăminte și întreținere.

”Fondul pe care l-am anunțat azi este destinat ajutorării celor care au nevoie și va fi folosit pentru perioada de iarnă, care este totodată ultima de revenire după criza sanitară”, a declarant Secretarul de stat pentru muncă, Therese Coffey.

Pentru populația Marii Britanii, iarna care urmează se anunță una dificilă. Inflația se așteaptă să crească cu circa 2 procente peste estimările inițiale ale guvernului, în timp ce se așteaptă o creștere cu 12 la sută a costurilor la energia electrică.

Totodată, veniturile unei familii din grupa de risc vor fi mai mici cu 31 de lire pe săptămână.

Banii promiși de către guvern sunt anunțați tocmai în momentul în care Marea Britanie renunță la alte două programe de ajutorare de pe perioada crizei sanitare, care au încetat din 1 octombrie.

E vorba mai ales de stoparea subvențiilor pentru salariile lucrătorilor care nu au reușit să se întoarcă la locul de muncă cu normă întreagă din cauza crizei sanitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *