UK.Bani in plus pentru romanii din Regat.Guvernul britanic a anuntat majorarea salariilor din Anglia cu £1000

Salariile minime în Marea Britanie cresc, începând din februarie, a anunțat ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak. Acesta a anunțat că „salariile minime naționale” vor crește de la 8,91 lire sterline, cât sunt acum, la 9,50 lire sterline pe oră, ca parte a bugetului de toamnă. Creșterea de 59p înseamnă că unui lucrător cu normă întreagă i-ar crește venitul anual cu peste 1.000 de lire sterline.

Salariile minime naționale au fost introduse în Marea Britanie în 2016 și stabilește salariul minim pe oră pe care o persoană cu vârsta de peste 23 de ani îl poate câștiga atunci când lucrează, scrie The Guardian. Noua rată va intra în vigoare la 1 aprilie anul viitor. Pentru cei cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani, salariul minim național va crește de la 8,36 lire sterline pe oră la 9,18 lire sterline pe oră – o creștere de 82p. Și rata pentru ucenici va crește de la 4,30 lire sterline pe oră la 4,81 lire sterline pe oră.

„Prin introducerea acestor schimbări, care sunt în mare măsură în concordanță cu creșterile anterioare, guvernul acceptă toate recomandările făcute de Comisia pentru salariul minim – un consiliu consultativ independent care reunește economiști, reprezentanți ai angajatorilor și angajaților”, se arată în comunicatul ministerului.

Guvernul își menține angajamentul de a-și atinge obiectivul de a obține un salariu național de două treimi din câștigurile medii și de a-l extinde pentru a include lucrători cu vârsta de peste 21 de ani până în 2024, cu condiția ca condițiile economice să o permită.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a spus:

„Acesta este un guvern care este de partea oamenilor muncii. Această creștere a salariilor ne asigură că facem munca plătită și ne menține pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul de a stopa plata redusă până la sfârșitul acestui parlament.”

Totodată și premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că oamenii din Regatul Unit nu ar trebui să se îngrijoreze referitor la creșterea prețurilor din Marea Britanie, atât în ceea ce privește taxele, facturile la utilități, cât și creșterea prețurilor alimentelor.

Populația Marii Britanii nu trebuie să se îngrijoreze că nu va avea ce pune pe masă în această iarnă, pe fondul creșterii prețurilor la energie și a reducerii beneficiilor sociale. Premierul a declarat pentru BBC News: „Nu cred că oamenilor le va lipsi mâncarea deoarece salariile cresc de fapt”.

Boris Johnson a promis creșterea tuturor salariilor ale angajaților din Marea Britanie, pentru ca familiile să poată facă față prețurilor majorate în aproape toate industriile. Anunțul lui Boris Johnson este în contradicție cu ceea ce a spus ministrul Afacerilor, Kwasi Kwarteng, a avertizat că unele gospodării se vor confrunta cu o „iarnă foarte grea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *