UK.Bani in plus pentru romanii care au lucrat in Regat pe timpul pandemiei. Beneficiaza de majorari salariale in valoare de 3,1%

Patronii firmelor și companiilor din Marea Britanie sunt obligați de către guvernul britanic să majoreze salariile angajaților care au lucrat pe perioada lockdownului din Anglia. De asemenea, această nouă regulă a guvernului se aplică și pentru angajații care au lucrat pe perioada pandemiei, inclusiv în primul și al doilea lockdown.

Guvernul spune că aceste avantaje trebuie oferite angajaților „de prim rang”, inclusiv persoanelor care lucrează pe șantiere, în case de îngrijire etc. De asemenea, Guvernul Britanic a crescut nivelul salariului minim național pentru a ajuta și muncitorii din sectorul privat să obțină un venit mai mare pentru a se descurca după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Așadar, muncitorii din Marea Britanie vor primi o creștere salarială peste inflație, inclusiv medicii și profesorii, relatează BBC.

Trezoreria a declarat că banii pentru creșterea salariilor de până la 3,1% vor veni din bugetele departamentale existente.

Forța de muncă a declarat că creșterea nu va compensa ani întregi de reduceri în termeni reali și Asociația Medicală Britanică a spus că medicii au sperat la „mult mai bine”. Asistenții nu sunt incluși în anunț, deoarece au negociat o tranzacție separată pe trei ani în 2018.

Membrii sistemului judiciar și funcționarii publici superiori din Marea Britanie vor avea, de asemenea,salariile majorate cu 2%. Totodată, cancelarul britanic, Rishi Sunak, a declarat că schema furlough va fi extinsă până în vară, chiar dacă premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat luni ridicarea restricțiilor și finalizarea lockdownului.

Angajații independenți vor putea aplica pentru următoarea tranșă de ajutor financiar nerambursabil, începând de pe 3 martie.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat miercuri în parlament că încheierea ultimului “lockdown” din Anglia va necesita o “ridicare graduală” în timp, angajându-se în acelaşi timp că şcolile vor fi “primele care se vor redeschide”, relatează Reuters.

Adresându-se parlamentului înainte ca deputaţii să voteze asupra măsurilor introduse la începutul săptămânii, Johnson şi-a apărat decizia de a introduce noul “lockdown” atunci când a făcut-o, afirmând că noua tulpină de coronavirus, mai contagioasă, nu i-a lăsat prea multe variante. Răspunzând criticilor că a decis să menţină şcolile primare închise la o zi după ce a spus că acestea ar trebui să-şi reia activitatea, Johnson a spus că a făcut “tot ce ne stă în putere pentru a le ţine deschise” până când “orice altă opţiune a dispărut”.

“Iar când vom începe să ieşim din lockdown, promit că ele vor fi primele deschise. Acest moment ar putea veni după vacanţa de la mijlocul lui februarie, deşi ar trebui să rămânem extrem de prudenţi în privinţa calendarului care urmează”, a mai spus premierul britanic.

“Şi, aşa cum a fost cazul primăvara trecută, ieşirea noastră din coconul lockdown-ului nu va fi un big bang, ci o ridicare graduală”, a explicat Johnson.

UK.Boris Johnson anunta prelungirea schemei de sprijin pentru romanii din Regat:”Se aplica on-line, pana la £5160, chiar daca s-a beneficiat si de alte ajutoare”

Prelungirea subvenției pentru schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu oferă sprijin critic angajaților independenți sub forma a două subvenții, fiecare disponibilă pentru perioade de trei luni care au acoperit perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021 și acopera in continuare perioada februarie 2021 – aprilie 2021. Pentru a fi eligibil pentru prelungirea grantului persoanele care desfășoară activități independente, inclusiv membrii parteneriatului, trebuie să îndeplinească următoarele:

  • au fost anterior eligibili pentru prima și a doua subvenție pentru schema de susținere a veniturilor pentru muncă independentă (deși nu trebuie să fi solicitat subvențiile anterioare).
  • declară că intenționează să continue să tranzacționeze și fie: tranzacționează în mod activ în prezent, dar sunt afectați de cererea redusă din cauza coronavirusului sau au tranzacționat anterior, dar temporar nu pot face acest lucru din cauza coronavirusului.

Prelungirea se intinde pe o perioada de 6 luni si a inceput din noiembrie 2020 si o sa dureze până în aprilie 2021. Subvențiile vor fi plătite în două rate care acoperă fiecare o perioadă de trei luni.

Prima subvenție a acoperit o perioadă de trei luni de la 1 noiembrie 2020 până la 31 ianuarie 2021. Guvernul a acordat o subvenție impozabilă care acoperă 55% din profiturile medii lunare din tranzacționare, plătite într-o singură tranșă care acoperă profitul în valoare de 3 luni și plafonat la 5.160 GBP în total.

Subvenția a fost majorată de la nivelul anunțat anterior de 40% din profiturile din tranzacționare la 80% pentru noiembrie 2020. Prin urmare, a crescut nivelul total al subvenției de la 40% la 55% din profiturile din tranzacționare pentru 1 noiembrie 2020 până la 31 ianuarie 2020.

Guvernul britanic oferă, în linii mari, același nivel de sprijin pentru angajații independenți ca și cel oferit angajaților prin Schema de păstrare a locurilor de muncă Coronavirus datorită extinderii sale. Și apoi schema de sprijin pentru locuri de muncă în februarie si martie.

A doua subvenție acopera o perioadă de trei luni de la 1 februarie 2021 până la 30 aprilie 2021. Guvernul va revizui nivelul celei de-a doua subvenții și o va stabili în timp util.

Subvențiile sunt venituri impozabile și sunt, de asemenea, supuse contribuțiilor de asigurări naționale.

Serviciul online pentru următoarea subvenție este disponibil de la 30 noiembrie 2020. HMRC va furniza în timp util detalii complete despre cereri și cereri în Ghidul GOV.UK.

În plus, activitățile comerciale obligate să se închidă în Anglia vor primi subvenții în valoare de până la 3.000 GBP pe lună în cadrul subvenției de sprijin pentru restricții locale. De asemenea, 1,1 miliarde de lire sterline sunt acordate autorităților locale, distribuite pe baza a 20 de lire sterline pe cap de persoană, pentru plăți unice, pentru a le permite să sprijine companiile pe o scară mai largă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *