UK.Actiunile guvernului britanic continua.Au mai trimis un val de romani inapoi in tara

Guvernul Regatului Unit a închis practic graniţele ţării pentru muncitorii necalificaţi romani şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, ca parte a eforturilor postBrexit de a reduce numărul de migranţi, relatează The Guardian. Guvernul de la Londra si noul său plan pe puncte, asemănător celui din Australia, este deja pus in aplicare. Prin acest plan, guvernul britanic spune că va prelua controlul asupra graniţelor ţării „pentru prima oară în ultimele decenii” şi că va elimina „distorsiunile” provocate de libertatea de mişcare din Uniunea Europeană.

Punctele de pe grila de scoring sunt esenţiale românilor care iși doresc să lucreze în continuare în Anglia, acest lucru înseamnă că dacă ele nu sunt îndeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obţinut.

Companiile au acuzat imediat guvernul că a început un asalt împotriva economiei şi au avertizat asupra consecinţelor „dezastruoase”, în ceea ce priveşte pierderea de locuri de muncă şi închiderea fabricilor pe care aceste măsuri le vor avea. Partidele de opoziţie, Laburist şi Liberal-Democrat, au condamnat, de asemenea, planul Guvernului Johnson.

Miniştrii sunt de părere, însă, că Brexitul cerut de electorat la referendumul din 2016 trebuie livrat şi că a venit vremea ca firmele să renunţe la forţa de muncă ieftină din străinătate. Sistemul se bazează o grilă de punctaj pe care potenţialul imigrant trebuie să o atingă pentru a ajunge în Regat. El ar trebui să obţină 70 de puncte pe această grilă pentru a fi primit în ţară.

Un document de 10 pagini a fost emis de guvernul britanic, în care se prezintă, sintetic, cum va funcţiona noul sistem de imigraţie:

  • Graniţele Regatului Unit se vor închide pentru muncitorii necalificaţi şi pentru toţi cei care nu vorbesc limba engleză.
  • Oricine vrea să lucreze în Regat, trebuie să aibă o ofertă de muncă cu un prag salarial de 25.600 de lire sterline, însă el va fi coborât la 20.480 acolo unde există deficit de forţă de muncă.
  • Accesul va fi blocat celor care lucrează pe cont propriu, precum instalatorii polonezi sau muncitorii în construcţii români.
  • La controlul de la vamă nu vor mai fi acceptate cărţi de identitate din ţări precum Italia sau Franţa.
  • Dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole se va menţine.

Marea Britanie a închis granițele românilor care nu vorbesc engleza fluent și românilor necalificați care lucrează în construcții pe șantierele din Regat

Din ce în ce mai multe semnale vin să conforme cele ce mi-au fost spuse, strict confidenţial şi deci fără posibilitatea citării surselor, înalţi oficiali guvernamentali care lucrau în dosarele BREXIT. Îmi vorbeau despre perspectiva ca, după trecerea perioadei „de graţie“ prevăzute în Acordul de retragere, Regatul Unit să înceapă să opereze deportări în masă.

Începând cu categoria de persoane care vor deveni cele mai expuse: cei a căror cerere de sejur nu a fost acceptată din diverse motive, lista generală începând întotdeauna cu grupurile de persoane pe care noi le cunoaştem foarte bine, concetăţenii noştri cu paşaport românesc plecaţi la cerşit, apoi constituindu-se în comunităţi de „ilegali“ parte importantă din toate grupurile infracţionale care acţionează în Marea Britanie.

Acum însă, sub o presiune socială reală, spune jurnalistul Joe Glenton pentru The Canary, se semnalează „haos şi panică“ la auzul ştirii că „guvernul ar putea începe deportarea cetăţenilor de etnie romă începând cu această vară”.

Sigur că, de data asta, discuţia nu mai priveşte doar romii posesori de paşapoarte originari din România şi Bulgaria, dar este limpede că cele două ţări sunt nu numai în fruntea listelor cu infractori, dar şi au cel mai slab lobby de ţară, deci extrem de vulnerabile şi transformate de mult timp în ţintă privilegiată.

Multe dintre ţările din partea noastră de Europă, foarte îngrijorate (ce credeţi, pe bună dreptate?) de posibilitatea să vadă cum le sunt returnaţi rapid membrii comunităţilor lor aflaţi în situaţie ilegală în UK sau a căror cerere de sejur a fost sau va fi refuzată, au început să organizeze misiuni de informare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *