Soferii de TIR indignati: „Salariu minim de ROMÂNIA, munca de EUROPA: salariu 3-500€ și diurna 40-60€! Si pensia?”

Pe autostrăzile din Europa de Vest întâlnești la tot pasul camioane înmatriculate în România, dar și în Polonia, Lituania, Bulgaria sau alte țări din estul continentului. Vehiculele aparțin însă unor mari companii occidentale.

Principalul motiv pentru care marii transportatori europeni au ales să-și înmatriculeze camioanele în tările din Estul Europei nu este nicidecum dinamica transporturilor din această parte a UE, ci legislația permisivă, pe baza căreia pot să angajeze șoferii cu salariul minim pe economie.

Pe termen scurt, șoferii sunt mulțumiți, pentru că salariul mic este compensat din plin de diurnele generoase oferite de angajator. Concret, șoferii sunt plătiți cu un salariu de 300 de euro pe lună și o diurnă de 40, 50 sau 60 de euro. Pe termen lung însă ei au făcut un pariu necâștigător, pentru că diurna nu se contabilizează ca venit salarial și, deci, nu se ia în calcul la pensie.

De exemplu, firma spaniolă JCarrion are în județul Cluj peste o mie de camioane care ajung în România doar atunci când sunt nevoiți să facă inspecția tehnică periodică , adică o dată pe an.

Și americanii de la XPO, unul dintre cei mai mari transportatori din lume, care are în Franța centrul operațional pentru Europa, deține în România tot aproape o mie de camioane. Acestea pot fi văzute mai degrabă pe autostrăzile din Franța decât pe drumurile naționale din România.

Șoferii angajați la firma din Franța primesc un salariu de 2.000 de euro pe lună și 12 euro pe zi pe post de diurnă. Cei angajați la Timișoara, tot de XPO, primesc 300 de euro salariu și diurnă de 54 de euro.

Și lista firmelor care procedează similar este completată de Duvenbek, Essers, Hartl Crew, care dețin fiecare peste o mie de camioane înmatriculate în România. Același modus operandi îl au și firme ca Van Vijk, Heisterkamp sau Vos Logistic, chiar dacă au mai puține TIR-uri. Mai sunt multe alte firme care operează și pe teritoriul României cu câteva camioane vechi Euro 3, care nu mai trec revizia în țările din vest dar în România se rezolvă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *