Sofer de TIR roman, rabufneste: “N-am unde sa mai fac dus, au inchis tot! Stai in siguranta, stai murdar!”

Un șofer român de TIR a fost intervievat de RTV Rijmond, televiziune olandeză regionala care emite de la Rotterdam, într-o parcare de pe A16. Tânărul camionagiu s-a plâns că din cauza pandemiei de coronavirus sunt închise aproape toate locurile unde putea să se spele, între curse.

Viața unui șofer de camion nu a devenit mai ușoară odată cu criza pandemiei de coronavirus. Există încă de lucru pentru mulți șoferi, dar mâncarea decentă și un loc pentru duș nu mai sunt disponibile datorită măsurilor luate de autorități.

„Totul e închis. Dușul, mâncarea… Nu totul, dar aproape totul. Autoritățile spun: stai în siguranță, dar stai murdar. Nu e în regulă.”, spune șoferul, român, în engleză. El are camionul parcat parcat de-a lungul autostrăzii A16, la Hendrik-Ido-Ambacht.

„Acum nu putem merge doar la restaurante fast-food.”, adaugă colegii săi olandezi, care fac și glume: „Nu eram prea slabi nici înainte, dar acum chiar mă rostogolesc. „

Restaurantele de pe șosea aleg adesea să închidă, în loc să păstreze opțiunea de a servi la terase. Majoritatea facilităților de duș pentru șoferii de camioane sunt, de asemenea, închise în Olanda.

Lucrurile sunt bine organizate în portul Rotterdam. „Încă poți comanda mâncare bună, pe care o poți mânca în cabina ta”, spune șoferul de camion Alex Trosste, care vizitează în mod regulat Maasvlakte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *