Sofer de autobuz roman din Londra, mesaj pentru conationali: “Urata natie de oameni suntem, foarte urata!”

Un șofer de autobuz român din Londra, supărat pe o călătoare conațională cu el care l-a înjurat din cauză că nu a vrut să oprească după ce a plecat din stație, le transmite românilor din Londra să nu mai folosească sistemul românesc, adică înjurăturile, ci pe cel englezesc, civilizat. Iată ce a scris pe o rețea de socializare șoferul român Șfefan Mădălin Murariu:

„Anunt de interes public pentru cei ce folosesc transportul in comun ( aka busul)!!!!!! Sunt niste reguli de bun simt pentru folosirea corecta a autobuzelor:

1. Daca vezi autobuzul dorit de la distanta, fa un semn cu mana soferului, fa un pas in fata sau ceva sa ii dai soferului de inteles ca vrei sa folosesti autobuzul respectiv si nu altul ( in special daca statia serveste mai multe rute)

2. Daca auzi sau vezi afisata statia de autobuz la care vrei sa cobori, apasa pe butonul ala rosu “STOP” din timp, sa stie soferul ca vrei sa cobori la urmatoarea si sa ajusteze viteza autobuzului pentru oprire.

Daca nu ai facut nici una din cele doua si soferul nu are alt motiv sa opreasca in statie te rog nu te supara daca autobuzul trece de statia dorita de tine fara sa opreasca.

Ii multumesc doamnei/domnisoarei pentru “urarile” de bine dupa ce s-a trezit sa apese butonul “Stop” cand plecam din statie si nu a mai apucat sa coboare la statia dorita. Va rog folositi “sistemul englezesc” mentionat mai devreme ca nici noi nu vrem sa folosim “sistemul romanesc” (aka injuraturile).

Vezi si:

Elena Ionescu, taximetrist Uber: „Londra este un oraș al sclavilor. Am avut o viață mai bună în România”

Elena Ionescu, împreună cu prietenul ei, au ales să plece din România pentru a o viață mai bună la Londra. Și-au cumpărat două mașini și și-au încercat norocul cu Uber. Situația nu a fost însă așa cum au crezut cei doi că va fi atunci când au plecat din România. Elena a declarat pentru Fiancial Times că a plecat din țară pentru că prietenul său visa să vină la Londra unde credea că va avea o carieră strălucitoare. „Visa să poarte costum și să lucreze într-un birou”, spune Elena, 31 de ani.

La ora 5.30 deschide românca aplicația Uber, în așteptarea clienților. Spune că este periculos pentru o femeie să lucreze noaptea. Lucrează 6-7 zile pe săptămână.

În România lucra la compania de electricitate Enel unde se ocupa de contractele cu clienții. „Adevărul este că am avut o viață mai bună în România”, spune ea.

Prietenul ei lucrează tot pe un taxi Uber, de noapte. Încheie tura la 4.30 dimineața. Se văd pentru puțin timp înainte să plece Elena la lucru, la 5.30. „Dacă ne pierdem munca nu vom putea achita mașinile și telefoanele”, este speriată femeia. Spune că câștigă între 300 și 600 de lire sterline pe săptămână, înainte de impozitare.

În Londra, spune că aproape tot salariul se duce pe cheltuielile legate de chirie, mașină, benzină, mâncare și telefon.

„Londra este un oraș al sclavilor”, spune Elena Ionescu. „Faci destui bani pentru a trăi, dar nu mai mult. Aproximativ 30 de procente din ei (clienți – n. red.) sunt foarte supărați. Te învinovățesc pentru trafic. Pentru vreme. Strigă și strigă”, continuă femeia. „Ne tratează așa cum nu ar trata niciodată un șofer de Black Cab”, a mai spus Elena.

Ea dă exemplul unei cliente pe care a luat-o din Victoria și a dus-o în Canary Wharf: „S-a aruncat în mașină și a strigat: – Du-mă în Canary Wharf. Am o întâlnire. Când eram aproape, a început să țipe: Ești cel mai prost șofer. Ești cel mai prost șofer pentru că nu te grăbești. Nu pot să fac asta. Îmi pierd licența. Nu este legal. – Tu ești imigrant. Mergi cu viteză pentru că eu te plătesc”.

Femeia spune că după această experiență a început să plângă și s-a gândit să plece acasă. „Trebuie să renunț la Uber, nu este o slujbă pentru o femeie”, a mărturisit ea. Femeia spune că nu a trăit niciodată cu mai mulți oameni în casă, ca în Londra. „Nimeni nu trăiește așa în România”, spune ea. „Ce avem în Londra. . . nu este viață”, conchide ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *