Situatie incredibila! Soferilor de TIR li se confisca mancarea la granita cu UE: “Bine ati venit in Brexit, domnule! Imi pare rau.”

Situaţie hilară! Şoferilor de TIR, care intră în Uniunea Europeană, li se confiscă şi pachetele cu mâncare ori sandvişurile. Nici măcar cu pâine nu au voie.

Din câte se pare, aceasta este numai una dintre consecinţele Brexit. Cu alte cuvinte, britanicii nu au voie să introducă în UE produe perisabile şi carne, conform câtorva jurnalişti BBC. Mai mult, reporterii unui post TV din Olanda au filmat scena în care şoferilor li s-au confiscat pachetele cu mâncare. Nu e vorba de pachete de transportat, ci de hrană pentru ei efectiv, la drum lung.

Vameşii din Olanda le explică faptul că, din cauza noilor reguli post-Brexit, nu au voie să treacă graniţa cu nici un fel de produs perisabil.

„După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa – carne, legume, fructe, pește, genul acesta”, îi explică un vameș olandez unui șofer britanic, în timp ce îi confiscă pachetul cu mâncare. Șoferul se amuză și întreabă dacă poate păstra măcar pâinea, însă răspunsul e negativ: „Nu, confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Reamintim că pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie a ieşit efectiv din Uniunea Europeană. Referendumul în sine a avut loc în urmă cu câţiva ani. Cu numai o săptămână înainte de 31 decembrie 2020, Comisia Europeană şi guvernul britanic au semnat un acord economic pentru o colaborare viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *