Roman din UK, angajat la ALDI, rupe tacerea: “Ma obliga sa scanez 1000 de produse pe ora, altfel ma dau afara”

Un român de 28 de ani, fost angajat al lanțului german de supermarketuri ALDI din Marea Britanie a făcut dezvăluiri șocante despre felul în care compania își tratează angajații. El a povestit pentru Daily Mail că un casier trebuie să scaneze 1000 de produse pe oră, adică un produs la 3,5 secunde, altfel riscă să fie concediat. Andrei Ignătescu care a lucrat la un magazin ALDI din Ely, Cambridgeshire, spune că numărul de produse care li se cerea să fie scanate într-o oră nu era unul realist și era folosit pentru a ține personalul sub presiune.

Românul spune că dacă nu îndeplineai acest obiectiv, atunci trebuia să participi la o întâlnire de evaluare a performanțelor. La a treia abatere, erai concediat. Ignătescu a spus că s-a plâns managerilor de acest lucru, însă nu a fost ascultat. Ei i-au spus că daca nu îi convine, sunt destui care ar putea să îl înlocuiască.

Se așteaptă să fii un robot”, a declarat românul. Șefii puneau cotele fiecăruia pe peretele cantinei. Unii, spune Andrei Ignătescu, se luptau pentru a ajunge la 800 de scanări pe oră.

Reprezentanții companiei au negat faptul că fostul angajat ar fi ridicat această problemă cât timp a lucrat la ALDI. Ei au mai spus că opiniile românului nu sunt reprezentative pentru ceilalți 29.000 de salariați.

Un purtător de cuvânt a declarat că personalul este încurajat să fie cât mai eficient posibili, lucru ce ajută la menținerea prețurilor mici.

Acesta a mai spus că ALDI are cele mai mari salarii din Marea Britanie din această industrie.

Noul “Amazon” al romanilor din Regat: Fast Despatch Logistics ofera minim £2000/ luna curierilor sai: “Conditiile sunt excelente!”

Sute de români câştigă peste 500 de lire pe săptămână la Fast Despatch Logistics. Angajat: „Condiţiile sunt excelente şi partea bună este că de sărbători putem să ne întoarcem în ţară” Sute de români câştigă peste 500 de lire pe săptămână la Fast Despatch Logistics, aceştia alegând una dintre cele mai generoase oferte de pe piaţa muncii din acest moment.

Într-o perioadă în care pandemia a afectat zeci de mii de locuri de muncă, Fast Despatch Logistics, una dintre cele mai mari companii de curierat din Marea Britanie, îşi continuă activitatea şi este aleasă de tot mai multe persoane dornice de un loc de muncă. Condiţia principală pentru aceste locuri de muncă este ca şoferii să aibă peste 21 de ani şi minim doi ani de la obţinerea permisului.

De asemenea, trebuie spus şi că ziua de muncă este programată la 9 ore, iar firma se ocupă cu livratul coletelor, în principal până în 25 kg, către clienţi.

Toţi cei care au ales până acum Fast Despatch Logistics au confirmat deja seriozitatea firmei. Ionel M. este unul dintre cei care se declară extrem de mulţumiţi de felul în care au fost primiţi, precum şi de condiţiile de lucru.

Mulţi dintre cei care aleg acest job sunt atraşi şi de faptul că, pe 23 decembrie, pot reveni în ţară dacă nu doresc prelungirea perioadei de lucru.

Am sunat la numărul de telefon afişat în cadrul anunţului şi aşa a început procesul de recrutare în vederea unui unei posibile angajări. După ce am parcurs paşii necesari, conform procesului de recrutare, am ajuns în Scoţia unde am fost întâmpinat de membrii stafului FDL care m-au îndrumat pas cu pas.

Condiţiile de cazare şi de munca sunt excelente din toate punctele de vedere. Am început ca şofer, iar în prezent sunt ajutor la depozitul din Edinburgh unde unde îmi desfăşor activitatea conform indicaţiilor primite de la şefii ierarhici superiori”, a declarat Ionel M.

Trebuie spus că şoferii sunt cazaţi în apartamente în regim hotelier, iar condiţiile sunt exact aşa cum le descriu angajatorii.

Firma de curierat are peste 2700 şoferi activi şi se extinde în continuare. Aceasta are o flotă de peste 3500 maşini, nici una mai veche de 2 ani, fiind, astfel, cea mai mare firmă de curierat din Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *