Roman din UK a vrut sa trimita £1000 familiei sale din Romania, dar s-a ales cu politia la usa si contul bancar inchis

Un roman, aflat in Marea Britanie s-a trezit cu politia la usa și conturile bancare blocate, dupa ce a vrut sa trimita familiei sale, care se afla in Romania, 1.000 de lire sterline prin intermediul PayPal.

Intr-una din zile, romanul numit Pavel P. (acesta a cerut ca identitatea sa completa sa ramana confidentiala) a trebuit sa trimita in tara, familiei suma de 1.000 de lire.

Membrii familiei sale aveau nevoie urgent de aceasta suma pentru a rezolva o problema medicala.

Din cauza comisioanelor mari de la Western Union, MoneyGram, si alte companii de transfer de bani, a incercat sa trimita la sfatul unor prieteni banii prin PayPal.

Romanul a depus suma de 1.000 lire în contul său bancar pentru a o putea trimite familiei, urmand ca dupa sa isi deschida contul de PayPal. Cand a vrut sa faca viramentul pe contul de PayPal al sotiei, i-a aparut un mesaj in care scria ca banca nu autorizeaza transferul, iar contul sau bancar a fost blocat. Acesta a incercat de mai multe ori sa efectueze transferul, insa nu a fost aprobat.

Romanul a povestit ca nu era angajat cu contract de munca in Marea Britanie, ci lucra la negru, fara actele necesare. In momentul cand a vazut ca banca i-a blocat contul, acesta s-a gandit ca va fi chestionat cu privire la provenienta sumei pe care a depus-o.

El a fost contactat de catre banca si i s-a cerut sa furnizeze o adresa de resedinta in Marea Britanie. Din pacate, romanul nu avea niciun act legal prin care sa demonstreze ca locuieste aici, acesta facand rost de o camera prin subinchiriere de la un alt roman.

Totusi, el a furnizat bancii adresa la care locuieste, sperand ca i se va debloca contul bancar. Insa, acesta a asteptat si suma de bani a ramas in continuare blocata, la fel si contul. La o luna de la acest incident, romanul s-a trezit cu politia la usa, care dorea sa verifice suspiciunea de frauda.

In casa in care locuia romanul, cu 3 dormitoare, mai locuiau inca 7 persoane, de diferite nationalitati. Politia i-a perchizitionat pe toti și a verificat casa pentru a vedea ce bunuri se afla in ea.

Doi dintre colocatarii sai au fost deportati pentru savarsirea de infractiuni minore pe teritoriul Regatului Unit.

Romanului i s-a cerut sa demonstreze provenienta banilor si i s-a inchis contul definitiv la banca Lloyds, din cauza faptului ca nu a reusit sa furnizeze o adresa de resedinta. Totodata, nu i s-a returnat suma de bani pentru ca nu a reusit sa justifice provenienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *