Noua “combinatie” a unor romani din Regat: S-au intors in Marea Britanie pentru a lua cele £200 promise de Guvern. “Suntem mai multi intr-o casa si punem banii la comun, ne descurcam”

Persoanelor care trebuie să se autoizoleze în Marea Britanie li se va acorda 200 lire sterline pentru a-i încuraja să rămână acasă – chiar dacă nu au coronavirus, a declarat guvernul britanic. Persoanele eligibile care au un test pozitiv sau cărora li se cere să fie puse în carantină prin Test and Trace vor primi 130 lire sterline de la stat pentru perioada lor de 10 zile de autoizolare. Iar membrii gospodăriei acestor persoane, care trebuie să se autoizoleze și ele timp de 14 zile, vor avea dreptul la o plată de 182 lire sterline.

Avand in vedere noile reguli impuse mai sus, mai multi romani din Londra si Manchester, s-au “laudat” pe conturile de socializare cu noua “combinatie” pe care au descoperit-o.

“Pai in septembrie am plecat in Romania ca firma la care lucram in Londra s-a inchis. In tara am gasit un santier, dar ma plateau cu 2200 lei pe luna, ce sa fac cu astia?” spune Marian S. pe contul sau personal de Facebook.

“Cand au dat drumul la zboruri m-am intors in Londra ca am auzit ca iti dau 200 de lire pentru 10 zile daca stai in casa. Suntem 6 baieti intr-o casa si punem banii la comun”.

Se crede că oamenii nu respectă sfatul de a sta în carantină decât dacă ei sau un membru al familiei sunt bolnavi din cauza temerilor că au nevoie să câștige bani. Schema va fi introdusă în zonele cu rate mari de infecție, pentru a opri lucrătorii panicați care continuă să meargă la muncă chiar dacă trebuie să se izoleze, din nevoia de a câștiga bani.

Schema este rezervată muncitorilor cu salarii mai mici – majoritatea nu pot lucra de acasă.

Printre acești muncitori se numără și curățători, lucrători în fabrică, angajați independenți, șoferi de taxi și livrare.

Secretarul de sănătate, Matt Hancock, a declarat:

„Populația britanică a sacrificat deja foarte mult pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului.

„Auto-izolare dacă ați fost testat pozitiv pentru Covid-19 sau ați intrat în contact cu cineva care are, rămâne vitală pentru a gestiona focarele locale.

„Această nouă schemă de plăți va ajuta persoanele cu venituri mici și care nu sunt în măsură să lucreze de acasă să continue să își joace rolul lor în lupta națională împotriva acestui virus.”

Leicester a avut un mare focar din cauza cazurilor apărute după ce personalul unei fabrici a continuat să meargă la muncă atunci când ar fi trebuit să se izoleze.

Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială a adăugat că contactele non-gospodărești, care sunt sfătuite să se autoizoleze prin sistemul de testare și urmărire NHS, vor avea, de asemenea, dreptul la o plată de 13 lire sterline pe zi, până la maximum 182 lire sterline, în funcție de lungimea perioadei lor de izolare.

Plata nu va reduce alte beneficii pe care le poate primi o persoană, a spus departamentul. Plățile vor fi furnizate în termen de 48 de ore de la persoana eligibilă, furnizând toate probele necesare, iar pentru a primi plata, persoanelor li se va solicita să furnizeze o notificare de la NHS Test and Trace și un extras bancar.

Departamentul a adăugat că vor fi efectuate controale pentru toți solicitanții pentru a se asigura că se autoizolează – cu dovada angajării. Dar Ancelliese Dodds a spus că „toată lumea ar trebui să obțină sprijinul necesar pentru a se auto-izola”.

Doamna Dodds a spus:

„Instrucțiunea de auto-izolare se aplică tuturor celor din țară, astfel încât toată lumea ar trebui să obțină sprijinul de care are nevoie pentru a se izola.” Aceste vești vin după închiderea unei fabrici de pui după ce 75 de angajați au avut rezultate pozitive la testele pentru coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *