Noi reguli pentru romanii care intra in Regatul Unit si cum se poate reduce carantina

Persoanele care sosesc în Anglia își vor putea reduce în curând perioada de carantină cu mai mult de jumătate se isi fac un test Covid după cinci zile, a anunțat secretarul de transport.  Regulile vor intra în vigoare începând cu 15 decembrie, iar testele firmelor private vor costa între 65 și 120 de lire sterline.

Grant Shapps a declarat că schema va „întări călătoriile internaționale, menținând în același timp publicul în siguranță”.
Industria turismului a salutat politica, dar a descris-o ca fiind “mult intarziata”. 

Potrivit noilor reguli, pasagerii care sosesc dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor considerate sigure vor trebui să se autoizoleze. Însă, dacă își vor face contra cost un test după cinci zile de la sosire, iar rezultatul este negativ, vor putea ieși din izolare. În mod normal, rezultatele testelor vin în 24-48 de ore, ceea ce înseamnă că pasagerii sosiți în Anglia vorputea părăsi carantina după șase zile.

Anuntul vine dupa ce Boris Johnson a anuntat mai devreme că Anglia va fi supusă restricțiilor regionale pe trei niveluri „înasprite” atunci când lockdownul se va încheia la 2 decembrie. 

Domnul Shapps a adaugat: “Noua noastră strategie de testare ne va permite să călătorim mai liber, să vedem pe cei dragi și să sustinem afacerile internaționale. Oferind oamenilor posibilitatea de a testa în ziua a cincea, susținem și industria turismului, deoarece continuă să se reconstruiască dupa pandemie. “

Stirea vine in timp ce vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Universitatea din Oxford s-a dovedit în studii mari că este foarte eficient în oprirea persoanelor care dezvoltă simptome de Covid-19. Datele intermediare sugerează o protecție de 70%, dar cercetătorii spun că cifra ar putea ajunge la 90% prin modificarea dozei. Premierul Boris Johnson a spus că este „o veste incredibil de interesantă” și că, deși mai sunt încă verificări de siguranță, „acestea sunt rezultate fantastice”.

El a declarat luni într-un briefing din Downing Street că majoritatea persoanelor care au cea mai mare nevoie de vaccinare în Marea Britanie ar putea să primească una până la Paște.  

Johnson a avertizat, de asemenea, că virusul nu va acorda un „armistițiu de Crăciun” și a îndemnat familiile să facă o „judecată atentă cu privire la riscurile vizitării rudelor în vârstă” înainte ca o abordare a Crăciunului la nivelul Marii Britanii să fie anunțată la sfârșitul acestei săptămâni.

Între timp, alte 15.450 de cazuri pozitive de coronavirus au fost înregistrate luni în Marea Britanie. Au existat, de asemenea, alte 206 de decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv. Cifrele pot fi mai mici într-o zi de luni, din cauza unui decalaj în raportare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *