Marea Britanie.Vesti bune pentru romani.Boris Johnson a anuntat ca se renunta la restrictiile de calatorie si romanii vor fi scutiti de carantina

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că nu are în vedere să impună restricții mai dure în Marea Britanie pentru a limita răspândirea noii variante. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, în replică la numeroasele materiale de presă care au susținut vineri că guvernul vrea să treacă acum la planul C de măsuri.

Planul C ar însemna reintroducerea folosirii aplicației NHS la intrarea în restaurante și pub-uri, obligația de a purta măști în toate spațiile închise, fără nicio excepție, și extinderea pe o scară mai largă a folosirii NHS Pass.

„Nu există planuri de a merge mai departe decât ceea ce am stabilit deja până acum. Cu siguranță trebuie să ținem sub observație caracteristicile noii variante de virus și vom acționa dacă va fi necesar, dar nu există astfel de planuri”, a spus purtătorul de cuvânt.

Presa a speculat că planul B de măsuri, anunțat în această săptămână de Boris Johnson, nu e suficient ca să poată contracara contagiozitatea foarte ridicată a variantei, despre care UKHSA susține că, în ritmul actual, ar putea produce un milion de infectări în UK până la sfârșitul lunii.

Planul B impune măști obligatorii în cele mai multe locuri publice închise, dar în continuare este exceptat sectorul ospitalității, în timp ce prezentarea certificatului NHS Pass va fi necesară numai la intrarea în cluburi de noapte și în locurile unde se adună mulțimi mari de oameni, de genul stadioanelor sau al sălilor mari de concerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *