Marea Britanie extinde schema de ajutor financiar.Romanii se incadreaza si ei pentru a patra subventie de £7500 nerambursabile

A patra subvenție din cadrul schemei de ajutor pentru angajații independenți (self employed) va oferi o sumă impozabilă calculată la 80% din profitul mediu de tranzacționare pe 3 luni. A patra subvenție va fi plătită într-o singură tranșă plafonată la 7.500 de lire sterline, anunță Guvernul britanic. Serviciul online pentru a patra subvenție va fi disponibil de la 15 aprilie 2021, până la 31 mai 2021.

Dacă sunteți eligibil, HMRC vă va contacta la mijlocul lunii aprilie pentru a vă anunța data la care puteți revendica subvenția. Guvernul Marii Britanii a anunțat, de asemenea, că va exista o a cincea și ultimă subvenție care va acoperi lunile mai-septembrie. Dacă sunteți eligibil pentru cea de-a cincea subvenție, veți fi anunțat la sfârșitul lunii iulie.

Valoarea celei de-a cincea subvenții va fi determinată de cât de mult a fost redusă cifra de afaceri în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021.

Astfel, veți putea primi 80% din profitul mediu de tranzacționare pe 3 luni, plafonat la 7.500 de lire sterline, pentru cei a căror cifră de afaceri a fost redusă cu 30% sau mai mult. Cei care au avut o reducere a cifrei de afaceri mai mică de 30% vor primi doar 30% din profitul mediu de tranzacționare pe trei luni, plafonat la 2.850 de lire sterline.

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, a anunțat prelungirea schemei de ajutoare pentru salariați până la sfârșitul lunii septembrie. Acest lucru înseamnă că vor fi plătiți milioane de lucrători pentru a rămâne acasă timp de 17 luni. Angajatorii vor trebui să înceapă să participe din luna iulie, în speranța de a se evita disponibilizările în masă.

Pentru a proteja locurile de muncă vor fi disponibile alte 5 miliarde de lire sterline pe lună care se vor adăuga la factura actuală a pandemiei de 280 de miliarde de lire sterline.

Astfel, scrie The Sun, ministrul de Finanțe vrea să mai cumpere ceva timp pentru a permite ca redresarea economică să se întărească, pentru a face față șomajului. Schema de păstrare a locurilor de muncă a protejat peste 11 milioane de slujbe de la începutul său, în martie anul trecut.

Angajații vor continua să primească 80% din salariu – până la maximum 2.500 de lire sterline pe lună, pentru orele pe care nu le-au lucrat. În iulie, patronii vor contribui cu 10% din sume, apoi cu 20% în august și septembrie, pe măsură ce economia se redeschide.

Bugetul prezentat azi de Rishi Sunak va prelungi, de asemenea, creșterea Universal Credit de 20 de lire sterline pe săptămână pentru șase luni. De asemenea, vor fi luate măsuri de sprijinire a afacerilor, precum un TVA de 5% pentru pub-uri și restaurante. Ministrul va anunța, de asemenea, un sprijin suplimentar pentru lucrătorii independenți, cu peste 600.000 de persoane eligibile.

Persoanele care stau in izolare in Regat vor primi un ajutor de £500 de la Guvernul Britanic

Toate persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să stea în izolare timp de 10 zile, fie la domiciliu, fie într-un hotel special pentru carantină dacă sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat. Guvernul britanic a decis să ajute persoanele care stau în izolare cu o sumă de 500 lire sterline, deoarece majoritatea nu sunt plătiți de către angajatori pe perioada izolării.

Totodată, ajutorul este oferit și celor care au fost testați pozitiv pentru virus sau sunt sfătuiți prin aplicația guvernului să se izoleze în urma intrării în contact cu o persoană contagioasă. Însă, persoanele care au fost contactate de echipa NHS Test and Trace trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, în încercarea de a reduce riscul de răspândire a virusului Covid-19.

Totodată, premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că perioada de carantină a persoanelor care sosesc din străinătate poate fi redusă. Persoanele aflate în izolare trebuie să facă teste în această perioadă, iar dacă la unul din ele rezultatul este negativ, perioada de izolare se încheie.

Inițial, testele trebuiau făcute și rezervate pentru ziua a doua și a opta de izolare și mulți cetățeni au declarat că acestea sunt costisitoare. În urma acestor observații, Guvernul britanic oferă teste gratuite pentru cei aflați în izolare pentru a o putea părăsi mai repede. Testele rapide sunt destinate celor care nu prezintă simptome de Covid-19 şi pot fi făcute acasă.

În cazul unui rezultat pozitiv, persoana în cauză şi cei cu care locuieşte în aceeaşi casă trebuie să se auto-izoleze. Ei pot ulterior comanda un test PCR, efectuat în general în cazul simptomaticilor. Kiturile, care pot da rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la centrele de testare, în farmacii şi prin poştă. Testele sunt oferite deja în şcoli şi familiilor elevilor şi celor care trebuie să îi părăsească locuinţele pentru a merge la serviciu.

„Pe măsură ce progresăm cu programul de vaccinare şi având în vedere că urmează, cu precauţie, să relaxăm restricţiile, testarea rapidă regulată este şi mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”.

A declarat Boris Johnson. Acesta anunțase anterior că restricțiile de la frontiere vor fi ridicate pe 17 mai, însă ieri guvernul britanic a precizat că această următoare etapă ar putea fi decalată.

Planul inițial al guvernului pentru călătoriile internaționale începând cu 17 mai era:

Țări verzi: Oricine se întoarce din aceste țări trebuie să efectueze un test înainte de zbor pe propriul cost, apoi să facă un „test de secvențiere” în câteva zile de la aterizare pentru a verifica dacă există tulpini noi. Țări galbene: Cei care intră în Marea Britanie trebuie să se izoleze acasă timp de zece zile după sosire. Ei pot ieși după cinci zile cu un test negativ plătit privat. Țări roșii: Călătorii trebuie să se izoleze la întoarcere într-un hotel autorizat pe propriul cost – așa cum se face în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *