Marea Britanie.Boris Johnson a facut anuntul:”Toate restrictiile se ridica si calatoriile se vor desfasura normal”

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat ridicarea ultimelor restricții care au mai rămas în vigoare în Anglia pentru a clarifica situația confuză apărută la nivel național. În Anglia, au apărut îndoieli în ceea ce privește relaxarea restricțiilor și ridicarea lockdownului după ce mai multe variante ale virusului au fost descoperite. Majoritatea au fost raportate în sudul Londrei. Numeroase surse au declarat că restricțiile nu vor mai fi ridicate, însă premierul, Boris Johnson a declarat că nu are niciun motiv în momentul de față să nu își continue planul de a ridica complet lockdownul. Dacă lucrurile merg conform planului, pe 17 mai, următoarea etapă a ridicării lockdownului va continua.

PUB-urile și restaurantele se pot deschide în interior, conform planurilor de a ușura restricțiile în luna mai, anunțate recent de premierul britanic Pe 12 aprilie, restricțiile au fost ușor relaxate, permițând grupurilor de șase persoane să se întâlnească în exterior, precum și redeschiderea unor afaceri. Premierul a insistat că este încrezător că mai mulți pași din planul său pentru ridicarea lockdownului vor putea continua așa cum a fost planificat.

Boris Johnson a explicat modul în care acest lucru se va desfășura:

Afacerile care se redeschid pe 17 mai:

 • Puburi (servire în interior)
 • Restaurante (servire în interior)
 • Saune
 • Cinematografe
 • Săli de bingo
 • Săli de bowling
 • Evenimente mari (cu capacitate)
 • Stadioane sportive (cu capacitate)
 • Întreprinderile care se bazează pe un cadru interior vor putea să primească din nou clienți începând cu 17 mai.

Aceasta sferă de activitate va include pub-uri și restaurante, ambele cărora li se va permite să servească îm interior. Se înțelege că ar putea fi permise evenimente mari și de asemenea, evenimente cu public pe stadioane sportive, dar cu limite de capacitate. Restricțiile de la frontiere vor fi ridicate tot pe 17 mai, impunându-se noul sistem de tip semafor.

Până la 10.000 de persoane vor fi permise în spații exterioare unde oamenii se pot răspândi, în timp ce stadioanele vor fi limitate la până la 4.000 de persoane, sau o capacitate de 50%.

Evenimentele în interior vor fi limitate la 1.000 de persoane, sau 50% din capacitate. Alte întreprinderi cărora li se va permite să se redeschidă în acest moment includ divertismentul în interior, precum cinematografele și sălile de bingo.

Concertele ar trebui să reînceapă de pe 21 iunie, dar li se poate permite să continue cu limite ale numărului de spectatori și respectarea distanțării sociale începând cu luna mai, în special dacă ratele de vaccinare ating o valoarea mai mare.

Deschiderea afacerilor de pe 21 iunie:

 • Cluburi de noapte
 • Evenimente mai mari
 • Toate celelalte restricții ar putea fi ridicate începând cu 21 iunie, iar britanicii vor putea simți un sentiment de normalitate până în iulie, atâta timp cât ritmul vaccinării continuă ca în prezent, iar ratele de infecție rămân scăzute.

Asta înseamnă că cluburilor de noapte le-ar putea fi permis în sfârșit să se redeschidă, iar nunțile și înmormântările ar trebui să fie permise fără restricții privind numărul de invitați începând cu 21 iunie. Până la sfârșitul lunii iulie, se așteaptă ca fiecărui adult să i se ofere o primă doză de vaccin. Orice alte companii care nu au fost menționate ca parte a planului pentru ridicarea lockdownului ar trebui să fie deschise până în acest moment, dacă totul merge conform planului.

Cozi de 6 ore pe aeroporturile din UK. Oamenii, printre care majoritatea romani, asteapta cateva ore pentru a se testa

Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai mare din Marea Britanie și unul dintre cele mai mari din Europa, anunță cozi lungi cauzate de controalele Covid extinse la aeroport devin o problemă majoră. Poliția a trebuit să intervină de mai multe ori, deoarece pasagerii nu sunt dispuși să aștepte atâtea ore.

Călătoriile în străinătate sunt permise numai din anumite motive în acest moment. Chris Garton, reprezentant al aeroportului Heathrow, a declarat parlamentarilor din comitetul pentru transporturi că unii călători se confruntă cu așteptări de până la șase ore.

Toți pasagerii, indiferent de naționalitate, trebuiau să fie verificați cu atenție înainte de a pleca sau de a intra în Marea Britanie pentru a se asigura că respectă legislația Coronavirus intrată în vigoare pe 29 martie.

Cu toate acestea, cozile vor deveni o problemă “mult mai mare” dacă regulile privind călătoriile în străinătate vor fi relaxate pe 17 mai, așa cum planifică guvernul.

În prezent, aproximativ 10-15.000 de persoane ajung zilnic la aeroport și “cu siguranță mai mult de jumătate au întârzieri de peste 2-3 ore în fiecare zi și uneori până la șase ore”. Purtătorul de cuvânt oficial al prim ministrului Boris Johnson a justificat cozile, spunând că Poliția de Frontieră „efectuează verificări amănunțite ale fiecărui pasager care sosește”, ceea ce este „o abordare la care publicul se așteaptă”.

El a adăugat că guvernul se va asigura că există „suficiente măsuri și resurse disponibile” atunci când se vor relua călătoriile internaționale de agrement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *