Marea Britanie: Angajatii care au lucrat in perioada pandemiei vor beneficia de o crestere salariala in valoare de 3%

Patronii firmelor și companiilor din Marea Britanie sunt obligați de către guvern să acorde zile suplimentare de plată pentru angajații care lucrează în ciuda noilor restricții impuse de către prim-ministrul britanic Boris Johnson. Pe lângă faptul că se oferă o plată suplimentară unii șefi permit, de asemenea, lucrătorilor să prelueze concediul de odihnă în anul viitor. Guvernul spune că aceste avantaje trebuie oferite lucrătorilor „de prim rang”, inclusiv persoanelor care lucrează pe șantiere, în case de îngrijire etc.

Totodată, Boris Johnson va dezvălui un pachet important de 350 de milioane de lire sterline pentru a ajuta industria și afacerile să își revină după criza post-pandemică. De asemenea, Guvernul Britanic a crescut nivelul salariului minim național pentru a ajuta și muncitorii din sectorul privat să obțină un venit mai mare pentru a se descurca după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Așadar, muncitorii din Marea Britanie vor primi o creștere salarială peste inflație, inclusiv medicii și profesorii, relatează BBC. Trezoreria a declarat că banii pentru creșterea salariilor de până la 3,1% vor veni din bugetele departamentale existente.

Forța de muncă a declarat că creșterea nu va compensa ani întregi de reduceri în termeni reali și Asociația Medicală Britanică a spus că medicii au sperat la „mult mai bine”. Asistenții nu sunt incluși în anunț, deoarece au negociat o tranzacție separată pe trei ani în 2018. Membrii sistemului judiciar și funcționarii publici superiori din Marea Britanie vor avea, de asemenea,salariile majorate cu 2%.

Totodată, guvernul și întreprinderile vor continua să completeze salariile angajaților care nu au reușit să se întoarcă la locul de muncă cu normă întreagă din cauza coronavirusului.

Schema de sprijin pentru locuri de muncă, care va înlocui schema furlough, va ajuta angajații din Marea Britanie să obțină cel puțin 77% din salariile lor normale timp de șase luni. Cancelarul Rishi Sunak își propune să oprească concedierile masive de la locurile de muncă după ce guvernul a introdus noi măsuri pentru a combate o creștere a cazurilor de coronavirus.

Cancelarul Rishi Sunak a declarat că face parte dintr-un „plan de economie de iarnă” mai larg. Aproape trei milioane de angajați – sau 12% din forța de muncă din Marea Britanie – se află în prezent în concediu parțial sau total, conform cifrelor oficiale.

“Guvernul va sprijini în mod direct salariile persoanelor care lucrează, oferind întreprinderilor care se confruntă cu probleme să solicite opțiunea de a menține angajații într-un loc de muncă la normă mai mică de ore decât să îi concedieze”.

Noul sistem începe la 1 noiembrie și guvernul va contribui cu aproximativ 300 de milioane de lire sterline pe lună. Sunak a spus că va fi disponibil un sistem similar pentru angajații independenți, oferind un maximum de câte 697,92 GBP, lunar timp de 6 luni. Conform schemei, guvernul va subvenționa plata angajaților care lucrează mai puțin decât orele normale din cauza cererii mai mici cauzată de pandemie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *