Majorări salariale pentru angajații care lucrează pe perioada lockdownului

Boris Johnson, who has been elected the U.K.'s incoming prime minister, arrives at the Conservative Party's headquarters in central London on Tuesday.

Patronii firmelor și companiilor din Marea Britanie sunt obligați de către guvernul britanic să majoreze salariile angajaților care lucrează în ciuda noilor restricții impuse de către prim-ministrul britanic Boris Johnson, odată cu intrarea în vigoare a celui de-al doilea lockdown.

De asemenea, această nouă regulă a guvernului se aplică și pentru angajații care au lucrat pe perioada pandemiei. Guvernul spune că aceste avantaje trebuie oferite angajaților „de prim rang”, inclusiv persoanelor care lucrează pe șantiere, în case de îngrijire etc.

De asemenea, Guvernul Britanic a crescut nivelul salariului minim național pentru a ajuta și muncitorii din sectorul privat să obțină un venit mai mare pentru a se descurca după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Așadar, muncitorii din Marea Britanie vor primi o creștere salarială peste inflație, inclusiv medicii și profesorii, relatează BBC.

Trezoreria a declarat că banii pentru creșterea salariilor de până la 3,1% vor veni din bugetele departamentale existente. Forța de muncă a declarat că creșterea nu va compensa ani întregi de reduceri în termeni reali și Asociația Medicală Britanică a spus că medicii au sperat la „mult mai bine”.

Asistenții nu sunt incluși în anunț, deoarece au negociat o tranzacție separată pe trei ani în 2018. Membrii sistemului judiciar și funcționarii publici superiori din Marea Britanie vor avea, de asemenea,salariile majorate cu 2%.

Guvernul Regatului Unit recunoaște impactul continuu pe care coronavirusul (COVID-19) l-a avut asupra angajaților și a angajaților independenți și a luat măsuri pentru a oferi sprijin.

Prelungirea subvenției pentru schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu oferă sprijin critic angajaților independenți sub forma a două subvenții, fiecare disponibilă pentru perioade de trei luni care acoperă noiembrie 2020 – ianuarie 2021 și februarie 2021 – aprilie 2021.

1. Cine poate aplica

Pentru a fi eligibil pentru prelungirea grantului persoanele care desfășoară activități independente, inclusiv membrii parteneriatului, trebuie să îndeplinească următoarele:

  • au fost anterior eligibili pentru prima și a doua subvenție pentru schema de susținere a veniturilor pentru muncă independentă (deși nu trebuie să fi solicitat subvențiile anterioare)
  • declară că intenționează să continue să tranzacționeze și fie:
    tranzactționează în mod activ în prezent, dar sunt afectați de cererea redusă din cauza coronavirusului
    au tranzacționat anterior, dar temporar nu pot face acest lucru din cauza coronavirusului

2. Ce acoperă extinderea subvenției

Prelungirea va dura șase luni, din noiembrie 2020 până în aprilie 2021. Subvențiile vor fi plătite în două rate care acoperă fiecare o perioadă de trei luni.

Prima subvenție va acoperi o perioadă de trei luni de la 1 noiembrie 2020 până la 31 ianuarie 2021. Guvernul va acorda o subvenție impozabilă care acoperă 55% din profiturile medii lunare din tranzacționare, plătite într-o singură tranșă care acoperă profitul în valoare de 3 luni și plafonat la 5.160 GBP în total.

Subvenția va fi majorată de la nivelul anunțat anterior de 40% din profiturile din tranzacționare la 80% pentru noiembrie 2020. Prin urmare, crește nivelul total al subvenției de la 40% la 55% din profiturile din tranzacționare pentru 1 noiembrie 2020 până la 31 ianuarie 2020.

Guvernul oferă, în linii mari, același nivel de sprijin pentru angajații independenți ca și cel oferit angajaților prin Schema de păstrare a locurilor de muncă Coronavirus în noiembrie datorită extinderii sale. Și apoi schema de sprijin pentru locuri de muncă în decembrie și ianuarie.

A doua subvenție va acoperi o perioadă de trei luni de la 1 februarie 2021 până la 30 aprilie 2021. Guvernul va revizui nivelul celei de-a doua subvenții și o va stabili în timp util. Subvențiile sunt venituri impozabile și sunt, de asemenea, supuse contribuțiilor de asigurări naționale.

3. Cum să aplici

Serviciul online pentru următoarea subvenție va fi disponibil începând cu 30 noiembrie 2020. HMRC va furniza în timp util detalii complete despre cereri și cereri în Ghidul GOV.UK.

În plus, activitățile comerciale obligate să se închidă în Anglia vor primi subvenții în valoare de până la 3.000 GBP pe lună în cadrul subvenției de sprijin pentru restricții locale. De asemenea, 1,1 miliarde de lire sterline sunt acordate autorităților locale, distribuite pe baza a 20 de lire sterline pe cap de persoană, pentru plăți unice, pentru a le permite să sprijine companiile pe o scară mai largă.

Cancelarul Rishi Sunak a spus:

În ultimele opt luni ale acestei crize am ajutat milioane de oameni să continue să-și asigure veniturile necesare familiile. Dar acum – împreună cu multe alte țări din întreaga lume – ne confruntăm cu o iarnă grea.

Am spus întotdeauna că vom face tot ce este nevoie pe măsură ce situația evoluează. Acum, pe măsură ce restricțiile devin mai severe, luăm măsuri pentru a oferi sprijin financiar suplimentar pentru a proteja locurile de muncă și întreprinderile. Aceste schimbări vor oferi o plasă de siguranță vitală pentru oamenii din Marea Britanie.

Schema de păstrare a locurilor de muncă

Angajatorii mici sau mari, caritabili sau non-profit, sunt eligibili pentru schema extinsă de păstrare a locurilor de muncă, care va continua.

Întreprinderile vor avea flexibilitatea de a-i readuce pe angajați la muncă cu normă parțială sau de a-i oferi cu normă întreagă și li se va solicita să acopere asigurările naționale și contribuțiile la pensia angajatorului, care, pentru cererea medie, reprezintă doar 5% din total costurile de angajare.

Schema de sprijin pentru locuri de muncă, care era programată să înceapă duminică, 1 noiembrie, a fost amânată până la finalizarea schemei furlough.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *