Jumătate de milion de români, în lockdown obligatoriu: dezastrul din Marea Britanie, confirmat

Marea Britanie trece prin cea mai dificilă perioadă de la începutul pandemiei, iar având în vedere numărul de români din teritoriu, anunțul lui Boris Johnson va avea efecte economice devastatoare. Cu sau fără Brexit, Marea Britanie este o țară de emigranți. Polonezii ocupă prima poziție în clasamentul străinilor care au decis să-și trăiască viața în Regatul Unit. Pe locul doi sunt românii.

Până în octombrie 2020, aproximativ 600.000 de români s-au înregistrat pentru a obține rezidența în țara lui Shakespeare. Numărul a fost confirmat de UK Home Office și este foarte relevant în contextul noilor restricții anunțate de premierul Boris Johnson. Având în vedere că majoritatea conaționalilor noștrii au mers acolo pentru a lucra, când locul lor de muncă se închide peste noapte, viitorul lor nu este îmbucurător.

Ieri, Marea Britanie a înregistrat 58.784 de cazuri noi de bolnavi de coronavirus. Acesta este un nou record zilnic de la începutul pandemiei, în contextul în care fostul record a gravitat în jurul cifrei de 40.000 în perioada Crăciunului. Datele au fost confirmate de Ministerul Sănătății de la Londra.

S-au înregistrat de asemenea 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală în Marea Britanie de la începutul pandemiei ajungând astfel la 75.431.

Înainte de finalul zilei, Boris Johnson a ieșit vizibil îngrijorat în fața populației și a anunțat un nou lockdown. Toată țara intră în stare de urgență, similară cu perioada din primăvară. Premierul a rugat oamenii să stea în casă pentru a încetini răspândirea noii variante de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea originală.

”Trebuie, deci, să intrăm într-o carantină naţională, care e suficient de dură pentru a limita această variantă” nouă a virusului, a afirmat Boris Johnson într-un discurs televizat. ”Asta înseamnă că, din nou, guvernul vă îndeamnă să stați acasă”, a subliniat el.

Această nouă carantină anunțată în Marea Britanie este la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară. Printre altele, prevede închiderea şcolilor începând de marţi şi ar urma să dureze până la jumătatea lunii februarie, a precizat premierul Boris Johnson în cadrul intervenției sale televizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *