Guvernul Britanic: “Schema de ajutor pentru romanii din Regat, extinsa pana in aprilie”

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, a anunțat că a extins schema de ajutor pentru salariații din Marea Britanie pentru încă o lună, până la sfârșitul lunii aprilie. Ministrul a declarat că uriașul ajutor va continua acum până la sfârșitul lunii aprilie, în timp ce firmele vor putea accesa împrumuturi până la sfârșitul lunii martie.

Însă anunțul său arată că restricțiile ar putea dura mai mult decât s-a crezut, scrie Daily Mail.  „Pachetul nostru de sprijin pentru afaceri și lucrători continuă să fie unul dintre cele mai generoase și eficiente din lume – ajutând economia noastră să recupereze și să protejeze mijloacele de trai din întreaga țară”, a declarat Sunak.

Conform schemei, Guvernul va continua să plătească 80% din salariul angajaților pentru orele care nu au fost lucrate, până la sfârșitul lunii aprilie. Ministrul de Finanțe a mai declarat că eșecul de a aborda deficitul structural creat de pandemie va lăsa Marea Britanie expusă „șocurilor viitoare”. El a avertizat, de asemenea, că situația ar putea fi catastrofală pentru conservatori, deoarece nu ar exista „o mare diferență între noi și Partidul Laburist”.

„Prioritatea noastră cea mai mare rămâne aceeași: protejarea locurilor de muncă și a mijloacelor de trai”, a spus ministrul Sunak. El a mai spus însă că în aceste condiții va scădea bonusul de păstrare a locurilor de muncă de 1.000 de lire sterline pentru firmele care păstrează personalul.

Sunak a insistat că nivelul ridicat de sprijin este posibil doar datorită forței Marii Britanii – spunând că va acorda cu 2 miliarde de lire sterline mai mult Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord.

Măsurile Ministerului de Finanțe au venit după ce Banca Angliei a pompat încă 150 de miliarde de lire sterline în economie, mărind programul de cumpărare de obligațiuni la 895 de miliarde de lire sterline și avertizând că recuperarea economică din Marea Britanie era deja în scădere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *