Guvernul britanic a inceput sa ofere cate £500 romanilor care respecta auto-izolarea

Doar una din cinci persoane respectă regulile de auto-izolare la domiciliu după ce au suferit simptome, s-au întors în Marea Britanie din țări cu risc epidemiologic crescut sau au fost sfătuite prin sistemul de urmărire al NHS să stea în izolare timp de 14 zile, potrivit cercetărilor guvernamentale.

În urma acestei observații, guvernul britanic a decis să îi ajute cu o plată de 500 lire sterline pe cei care trebuie să se izoleze la domiciliu, constatând că majoritatea încălcau această regulă deoarece trebuiau să meargă la muncă. Cei care au fost testați pozitiv pentru virus trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, în timp ce cei care au intrat în contact cu cineva infectat trebuie să fie în carantină timp de 14 zile.

Guvernul crede că oamenii ignoră regulile, deoarece veniturile lor vor fi reduse dacă o fac – sau pur și simplu nu vor. Suma oferită, a fost majorată și va fi mult mai mare decât suma inițială de 182 GBP care a fost pusă la dispoziție în cadrul programului la început.

Guvernul introduce, de asemenea, noi legi care vor permite poliției să dea amenzi de 10.000 de lire sterline persoanelor icare nu stau în carantină.

Până acum, regulile au fost voluntare și s-au bazat pe bunăvoință. O sursă guvernamentală a spus: „Abordarea amenzilor așa mari este împusă pentru a determina mai mulți oameni să respecte regulile și să oprească răspândirea acestui virus”

Britanicii care au fost contactați de echipa NHS Test and Trace trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, în încercarea de a reduce riscul de răspândire a virusului Covid-19. Și autoizolarea va fi obligatorie și ea, forțând oamenii să rămână acasă și să nu mai răspândească virusul către alții.

Cererile și aplicațiile vor fi gestionate de autoritățile locale. Boris Johnson a introdus perspectiva unui nou blocaj tip lockdown de Anul Nou dacă britanicii se vor relaxa în lupta împotriva coronavirusului.

Anglia urmează să părăsească al doilea blocaj național miercuri, iar premierul, vorbind la o conferință de presă din Downing Street, a declarat că scopul său este acum de a evita „să retragă tot succesul pe care l-a obținut în timpul celui de-al doilea lockdown”.

“Dacă ne relaxăm acum riscăm să pierdem din nou controlul asupra acestui virus, renunțând la câștigurile noastre greu câștigate și ne obligă să ne întoarcem la un blocaj național de Anul Nou cu toate daunele pe care acesta le-ar însemna”.

Johnson a spus că „măsurile dure” din noul său sistem pe trei niveluri de restricții localizate ar fi „cel mai bun mod de a evita acest rezultat”.

Unele restricții vor fi relaxate și mai mult pe parcursul a cinci zile de Crăciun. Dar medicul șef al Angliei, profesorul Chris Whitty, a îndemnat oamenii să evite contactul fizic cu bunicii sau alte rude în vârstă. El a spus: “Aș încuraja pe cineva să-și îmbrățișeze și sărute rudele în vârstă? Nu, vă rog să nu faceți acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *