Diana Stoian a fost aleasa cea mai frumoasa soferita de TIR din Romania: “Are 26 de ani si a fost asistenta medicala”

Un calendar 2021 cu fotografii ale celor mai frumoase șoferițe de TIR va fi editat de un grup al camionagiilor, la inițiativa lui Ilie Matei – Omul șoselelor, și aceștia și-au desemnat prin vor colegele cele mai atrăgătoare, scrie ObservatorNews. Diana Stoian a fost aleasă cea mai frumoasă șoferiță de TIR.

Nouă tinere șoferițe au fost alese chiar de colegii lor camionagii, într-un vot pe Facebook, să apară în calendarul 2021, iar dintre ele Diana Stoian a primit cele mai multe like-uri. Are 26 de ani și a fost asistentă medicală, înainte de a decide să-și schimbe meseria și să devină șofer de TIR.

Soțul ei, care e camionagiu, a fost cel care a fost decisiv, recunoaște Diana, pentru sursa citată. Așa că a luat hotărârea să-l urmeze, iar astăzi cei doi sunt colegi de echipaj, pentru o firmă de transport din Spania.

„Pe șosele am avut ocazia să cunosc o cu totul altă lume față de cea pe care o cunoaștem cu toți. Este o lume dură, mai ales pentru o femeie, iar o vorbă șoferească spune așa: camioanele sunt mai rele decât drogurile, adică odată ce intri în lumea asta e foarte greu să ieși. Credeți-mă, este adevărat!”.

Frumoasa șoferiță a vorbit și despre greutățile vieții de șofer de TIR: „”Nu avem mereu acces la instalații sanitare decente (uneori un duș este un lux), în multe din parcările din Europa se fură ca în codru, iar șoferii sunt expuși multor riscuri.

Oboseala, stresul, lipsa celor dragi, alimentația – de cele mai multe ori necorespunzătoare – și lipsa de respect cu care suntem tratați de cele mai multe ori sunt factorii care îngreunează viața șoferilor de zi cu zi.”

În ciuda acestor greutăți, Diana spune că e îndrăgostită de mesria de șofer de TIR: „În momentul acesta nu m-aș vedea făcând altceva. Din pasiune pentru camioane dar și pentru a promova șoferițele profesioniste am făcut o pagină pe Facebook care se numește Trucker Girls. Acolo puteți găsi o parte din cele mai frumoase șoferițe profesioniste alături de cele mai frumoase camioane.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *