Boris Johnson refuză impunerea unui al doilea lockdown național, cum i-a fost sugerat de oamenii de știință guvernamentali

DOWNING Street va rezista presiunilor făcute pentru a impune un blocaj național în Marea Britanie, au transmis membrii guvernului.

Secretarul pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat astăzi că Boris Johnson va refuza să aplice ce l-au sfătuit oamenii de știință și a politicienii Sage, adică să impună un lockdown în întreaga țară.

Boris Johnson a fost îndemnat să „salveze Crăciunul” după ce s-a declarat că regula celor șase va rămâne în vigoare.

Oamenii de știință guvernamentali prezic că al doilea val Covid ar putea fi mai mortal decât primul, cu un număr de morți „de vârf mai mic, dar pe o perioadă mai lungă de timp”. Decesele Covid încep acum să crească după ce au crescut cazurile când școlile și universitățile au reluat cursurile în septembrie.

Guvernul britanic afirmă ferm că blocarea națională nu este calea cea bună – și, în schimb, premierul a promis că va respecta abordarea sa pe trei niveluri.

Ministrul a spus însă că virusul „se răspândește în toate părțile țării”, deoarece britanicii „frustrați” se confruntă cu măsuri locale pe care nu le iau în considerare și nu le respectă.

El a vorbit după ce Grupul științific consultativ pentru urgențe (Sage) al guvernului a făcut o serie de previziuni sumbre despre răspândirea virusului.

Oamenii de știință Glum spun că toată Anglia ar trebui să fie supusă restricțiilor din nivelul 3 de alertă până la Crăciun – sau 85.000 de oameni ar putea muri în timpul unui al doilea val al bolii.

Documentele sugerează că, într-un „scenariu rezonabil, cel mai rău caz”, decesele zilnice ar putea rămâne peste 500 timp de trei luni sau mai mult, care ar putea dura până în martie anul viitor.

Britanicilor li s-a spus chiar că polițiștii i-ar putea verifica în timpul cinelor de familie de Crăciun dacă se suspectează că regulile Covid sunt încălcate.

Și presiunea asupra premierului a crescut după ce atât Germania, cât și Franța și-au anunțat propriile noi blocaje.

Dar un nou grup de campanie spune că „isteria” coronavirusului este „mai rea decât virusul”.

Oamenii de știință de vârf, liderii NHS și șefii de afaceri au format o nouă organizație, Recovery, în încercarea de a-l îndemna pe domnul Johnson să fie „rațional” în privința noilor măsuri de blocare.

Și astăzi, domnul Jenrick a declarat pentru Sky News: „Vom continua cu abordarea noastră localizată, dar proporțională, în ceea ce privește luarea de măsuri acolo unde virusul este cel mai puternic.

„Dar din aceste cifre puteți vedea că virusul se află într-un loc rău în toate părțile țării.

„Abordarea localizată, care încearcă să rezolve problema acolo unde este cazul, cred, continuă să fie cea mai bună cale de urmat.

„În ciuda faptului că virusul se răspândește în întreaga țară, este foarte concentrat în unele locuri”.

Și el a spus că impactul unui număr mai mare de blocaje naționale i-ar afecta puternic pe britanici.

„Nu vrem să creăm un al doilea blocaj național”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *