Boris Johnson, mesaj pentru romanii din UK: “Schema de ajutor este prelungita pana in aprilie, se poate aplica in continuare pentru 80% din salariu sau £7500”

RISHI Sunak, cancelarul britanic a prelungit din nou până la sfârșitul lunii martie 2021 schema furlough, care va acoperi 80% din profiturile angajaților independenți și 80% din salariile angajaților, afectați de criza cauzată de pandemie. Cancelarul a confirmat că romanii vor primi 80% din salariu – după ce schema a fost continuată ca urmare a lockdownului impus la nivelul întregii Anglii de premierul britanic, Boris Johnson.

Înseamnă că sistemul va funcționa aproape un an până la sfârșitul programului și va costa miliarde de lire sterline în plus. Acesta este un semn că miniștrii nu cred că viața din Marea Britanie va reveni la normalitate până în primăvară – și urmează o iarnă sumbră pentru națiune.

Rishi Sunak a declarat astăzi la Commons: „Putem anunța astăzi că schema de furlough nu va fi prelungită cu o lună, ci va fi prelungită până la sfârșitul lunii martie.

„Guvernul va continua să contribuie la plata salariilor angajaților cu până la 80% din suma normală. Toți angajatorii vor trebui să plătească pentru orele care nu sunt lucrate, este costul angajatorului și al contribuțiilor la pensie. „Vom revizui politica în ianuarie pentru a decide dacă circumstanțele economice se îmbunătățesc suficient pentru a cere angajatorilor să contribuie mai mult”.

Iar Schema de sprijin pentru venitul pe cont propriu (SEISS) va fi mărită, cea de-a treia subvenție acoperind noiembrie-ianuarie calculată la 80% din profiturile medii din tranzacționare, până la maximum 7.500 GBP.

Dar bonusul de păstrare a locurilor de muncă de 1.000 de lire sterline pentru persoanele care își păstrează angajații până anul viitor va fi abandonat deocamdată. Anglia a intrat astăzi într-un al doilea blocaj național – cu magazinele neesențiale, restaurantele, sălile de sport și pub-urile închise.

„Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a argumentat Boris Johnson, care le-a cerut cu insistență părinților să-și trimită copiii la școală.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet. Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare „nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul adresându-se concetățenilor.

Prim-ministrul s-a declarat optimist în legătură cu perspectivele pe termen lung în pofida faptului că pandemia creează probleme grave pe termen scurt.

”Deşi acum sunt mai optimist privind viitorul pe termen mediu şi lung decât am fost timp de multe luni, nu poate exista niciun dubiu că situaţia de astăzi este gravă şi că nevoie de acţiune este acută”, a spus Johnson. Declarațiile lui Johnson diferă de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea acţiunii guvernamentale, care vineri a indicat că lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi dincolo luna martie.

Celelalte componente ale Regatului Unit – Scoţia,Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – au propriile lor politici şi în ultimele săptămâni au introdus restricţii mai dure cu privire la limitarea răspândirii noului virus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *