Boris Johnson: Marea Britanie va avea dreptul de a deporta imigranții aflați pe teritoriul său

Home Secretary Priti Patel speaks the on the UK points-based immigration system in the House of Commons, London. PA Photo. Picture date: Monday February 24, 2020. See PA story POLITICS Patel. Photo credit should read: House of Commons/PA Wire

Boris Johnson vrea să retragă Marea Britanie din legile europene semnificative privind drepturile omului, printr-o acțiune care ar putea face mai ușoară deportarea migranților și mai dificilă trimiterea în judecată a soldaților britanici.

Miniștrii iau în considerare renunțarea la Legea drepturilor omului (HRA), potrivit Sunday Telegraph.

Legislația a fost semnată în legislația britanică în noiembrie 1998 pentru a încorpora drepturile prevăzute în Convenția europeană a drepturilor omului.

O renunțare ar putea împiedica un număr semnificativ de migranți și solicitanți să utilizeze legislația pentru a evita deportarea din Marea Britanie, acest fapt dând dreptul guvernului britanic de a deporta imigranții aflați pe teritoriul Regatului Unit.

Se înțelege că detaliile unei revizuiri oficiale vor fi anunțate în următoarele săptămâni.

Guvernul conservator s-a angajat să „actualizeze” HRA după Brexit, însă măsura este controversată, iar negociatorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la angajamentul Regatului Unit față de Convenția europeană a drepturilor omului.

Secretarul Justiției Robert Buckland se află sub presiunea de a explica modul în care guvernul intenționează să anuleze elementele acordului Brexit, conforme cu obligațiile care reies din dreptul internațional.

Lord Falconer, a spus:

„Un viitor în care Marea Britanie își încalcă obligațiile de drept internațional și renunță la protecția drepturilor omului este un viitor foarte rău”.

Potențiale renunțări la HRA sunt în prezent examinate de către guvern, Ministerul Justiției, biroul de interne și Ministerul Apărării.

Proiectul de lege, care va fi discutat săptămâna viitoare, ar schimba HRA pentru a include „obligația de a lua în considerare derogarea” de la Convenția europeană a drepturilor omului.

Potențialele renunțări ale domnului Johnson la elemente cheie din acord, ar putea provoca o nouă dispută cu Bruxellesul, după ce tensiunile au crescut în ultimele zile, când premierul a dezvăluit planurile de a renunța la părți esențiale din acordul său original post Brexit.

Totodată, cetățenii UE vor putea fi expulzați pentru infracțiuni minore, în ciuda faptului că aceștia au permis de a rămâne, arată planul de imigrație post-Brexit al Ministrului de Interne britanic, Priti Patel.

Normele care permit expulzarea infractorilor străini, dacă reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie, vor viza în special hoții de buzunare și pe cei care fură din magazine, și vor fi aplicate începând cu prima lună din anul următor.

Modificarea legislativă se va aplica tuturor celor peste 3 milioane de cetățeni ai UE din Marea Britanie, în procesul de acordare a dreptului de ședere.

Foștii premieri Sir John Major și Tony Blair s-au unit pentru a îndemna parlamentarii să respingă legislația, spunând că pune în pericol procesul de pace irlandez, negocierile comerciale și integritatea Regatului Unit.

Sir John și domnul Blair, foștii lideri conservatori și muncitori, s-au unit pentru a condamna controversatul proiect de lege al pieței interne din Marea Britanie într-un articol pentru Sunday Times.

„Ne-am opus amândoi Brexitului. Amândoi acceptăm că acum se întâmplă. Dar acest mod de negociere, cu rațiunea abandonată este iresponsabil, greșit în principiu și periculos în practică ”, au spus ei.

„Ridică întrebări care depășesc cu mult impactul asupra Irlandei, procesul de pace și negocierile pentru un acord comercial – deși sunt cruciale. Acesta pune la îndoială chiar integritatea națiunii noastre. ‘

Sir Keir l-a chemat pe domnul Johnson să renunțe la clauze care ar putea încălca legea internațională și pe cele care îi conduc pe administrațiile descentralizate să avertizeze despre o „acaparare a puterii” pentru a obține sprijinul forței de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *