Aberatia anului: “Soferii romani de TIR castiga bine, cat sa traiasca pe picior mare!”

Este cunoscut că șoferii de camion sau TIR câștigă bine, drept pentru care cei care vor să își retunjească veniturile, trec la această meserie. Câți bani câștigă un transportator de marfă?

Câți bani câștigă un șofer de camion sau TIR

Dacă accesezi site-ul eJobs.ro, vei găsi anunțuri pentru poziții de șoferi care pornesc de la salariul de 3.800 de lei pe lună. Angajatorii suportă mare parte din cheltuieli, cum ar fi cele de cazare și asigurarea medicală pentru străinătate. Ei pot specifica în anunț că programul de lucru este de 9-10 ore pe zi. Cu toate acestea, transportul este unul dintre domeniile cu rată foarte mare de fluctuație a personalului, dat fiind că șoferii pleacă după câteva luni.

De altfel, criză de conducători auto este și în România. Transportatorii de marfă și firmele de ccurierat duc o adevărată bătălie pentru șoferi, în contextul creșterii atât a comerțului, cât și a vânzărilor online. Spre exemplu, unele firme de curierat susțin că sunt nevoite să aducă angajați chiar și de la 100 de kilometri distanță, notează și impact.ro.

Salariile sunt fabuloase

De menționat este că, la stat, un conducător auto căștigă între 2.000 și 3.000 de lei net, în funcție de instituția la care e angajat și de fișa postului. Însă, cei care fac transport internațional pot primi de la 3.800 de lei, adică circa 810 euro, și aung la 7.000 de lei bani în mână, anume 1.500 de euro pe lună. Suma depinde de numărul de curse și de kilometri parcurși, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, la salarii care trec de 1.000 – 1.500 de euro lunar pot ajunge conducătorii auto care fac curse internaționale pe distanțe foarte lungi și conduc TIR-uri cu încărcătură mare. Trebuie subliniat faptul că acestea nu sunt salariile fixe, ci acestea sunt sume la care se ajunge adăugând beneficiile salariale calculate la numărul de curse și kilometri parcurși.

VEZI SI:

Anglia: Șofer de TIR român prins cu „maimuța” la cutia de viteze. Le-a spus polițiștilor că o are de la… ZOO

Un șofer român de TIR a fost prins cu un dispozitiv de manipulare a timpilor de odihnă și pauză. Cunoscut sub denumirea de “maimuță“, dispozitivul era atașat la cutia de viteze. Toată întâmplarea a fost relatată pe Facebook de un coleg de-al său. „Ieri, un șofer român care circula cu un camion înmatriculat în Bulgaria, în zona centurii ocolitoare a Londrei (A2 cu M25) a fost oprit de DSVA.

În timpul controlului, polițiștii au văzut că acest camion este de mai bine de 9 ore în pauză și la un moment dat au auzit zgomote ciudate în zona impulsorului de pe cutia de viteze. Un polițist mai curios, aruncând o privire în spatele camionului, a descoperit o “maimuță” legată de conaționalul nostru lângă cutia de viteze, care manipula timpii de condus și odihnă.

Luat la întrebări, colegul nostru a declarat că nu știe de unde a sărit “maimuța” pe impulsor și că probabil ar fi luat-o cu o săptămână în urmă, la o cursă cu baloți de paie descărcată la gradina zoologică din Londra. Șoferul a fost amendat cu 4000 de sterline și pus să-și efectueze perioada de repaus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *